Alles in één

Waarom alles in 1?

Door de jaren heen zijn er tal van verschillende diensten op de markt verschenen die ons dagelijks leven een stuk aangenamer, boeiender en leuker kunnen maken. Eerst was er bijvoorbeeld de telefonie, daarna kwam de mogelijkheid om gebruik te maken van het internet en tot slot werd ook digitale televisie aan dit rijtje met diensten toegevoegd. De meeste gezinnen hebben er steeds bewust voor gekozen om deze diensten bij verschillende bedrijven af te sluiten. Logisch ook aangezien er steeds nieuwe, interessante promoties de kop opsteken en er zelf af en toe kleinere, nieuwe spelers op de markt opduiken. Toch kan het interessant zijn om even al je diensten onder de loep te nemen en deze te verzamelen in één pakket. Op deze manier bekom je niet alleen een interessante prijs, daarnaast wordt ook alles op administratief vlak een flink stuk eenvoudiger. Meer weten? We vertellen je graag alles over waarom je nu precies moet kiezen voor een alles in 1 pakket.

Waarom alles in 1? Goedkoop!

Eén van de belangrijkste redenen om er voor te kiezen om een alles in 1 pakket af te sluiten is natuurlijk het prijskaartje dat er aan verbonden is. Veel mensen die alle diensten afzonderlijk afsluiten klagen over de vele hoge kosten en vooral de onduidelijke kostenstructuur. Op het eerste zicht lijken de pakketten immers nog relatief goedkoop tot op het ogenblik dat je alles even samen gaat tellen. Wanneer je dan de totale kostprijs van alle diensten zou vergelijken met de kostprijs van een alles in 1 pakket zou al snel duidelijk worden dat het helemaal niet zo voordelig is als het op het eerste zicht lijkt. De meeste klanten die er voor kiezen om over te stappen naar een alles in 1 pakket doen dat dan ook uit financiële overwegingen. Men is er van overtuigd dat de kostprijs aanzienlijk kan worden gedrukt en men wil daar maar wat graag een beetje extra moeite in investeren. Wanneer je met andere woorden ook van mening bent dat de diensten waar je gebruik van maakt best goedkoper kunnen, dan is het beslist een aanrader om even de verschillende alles in 1 pakketten te ontdekken.

Alles in 1 pakketten vergelijken

Het afsluiten van een alles in 1 pakket doe je beter niet zonder er goed over na te denken. Het aanbod aan dergelijke pakketten is namelijk uitzonderlijk groot. De stijgende vraag van de consument naar eenvoudige, overzichtelijke en complete alles in 1 pakketten heeft er namelijk voor gezorgd dat nagenoeg alle providers er voor hebben gekozen om één of zelfs meerdere van dergelijke pakketten op de markt te brengen. Uiteraard spelen ook de beschikbare diensten daar een belangrijke rol in. Daar waar mensen vroeger immers voldoende hadden aan bijvoorbeeld enkel en alleen telefonie willen ze tegenwoordig ook graag internet en natuurlijk ook digitale televisie. Al deze verschillende diensten verzameld in één enkel pakket is interessant, maar zorgt voor een grote onderlinge concurrentieslag. Door de verschillende pakketten met elkaar te vergelijken kan je er dan ook op een eenvoudige manier voor zorgen dat er kan worden bespaard op de kostprijs van het door jou gekozen pakket.

Eenvoudige communicatie voor de klant

De keuze voor een alles in 1 pakket is er één die je niet uitsluitend moet maken op basis van de financiële voordelen die er aan verbonden zijn. Uiteraard spelen deze voordelen een belangrijke rol, maar er is meer. Wanneer er sprake is van drie afzonderlijke diensten krijg je als consument bijvoorbeeld maandelijks doorgaans drie verschillende facturen in de bus, mogelijks ook nog eens allemaal van verschillende bedrijven. Wanneer je dan een specifiek probleem ondervindt met één van de diensten dien je de nodige gegevens op te zoeken van het bedrijf en je contactpersoon in kwestie. Dat is op zich geen probleem, maar kost erg veel tijd en omwille van het beperkt aantal diensten dat je afsluit kan het voorkomen dat men je niet direct verder kan of wil helpen. Voor veel bedrijven geldt namelijk nog steeds hoe groter de klant, des te sneller en efficiënter deze wordt geholpen. Door er voor te kiezen om een alles in 1 pakket af te sluiten kies je met andere woorden voor een eenvoudigere administratie in combinatie met één duidelijk aanspreekpunt welke je meteen verder kan helpen bij eventuele problemen.

Eenvoudig overstappen naar een alles in 1 pakket

Eén van de redenen waarom veel mensen nog steeds niet zijn overgestapt naar een alles in 1 pakket heeft te maken met de angst om te veranderen van abonnement. Veel mensen vrezen namelijk nog altijd dat daar hoge kosten aan verbonden zijn die ze bij voorkeur natuurlijk liever niet willen dragen. Hoewel deze angst uiteraard te begrijpen valt is het zo dat deze eigenlijk ongegrond is. In nagenoeg alle gevallen zorgt de provider van het alles in 1 pakket namelijk voor een vlotte en kosteloze overgang naar het nieuwe pakket. Je hoeft daar eigenlijk zelf niets voor te doen en daarnaast kunnen er geen extra kosten in rekening worden gebracht wanneer je niet over een vast en langdurig contract beschikt. Let wel, voor de overstap van verschillende diensten kunnen technische aanpassingen noodzakelijk zijn. Raadpleeg daarom eerst altijd je nieuwe provider vooraleer de overstap in gang te zetten. Op deze manier voorkom je onaangename verrassingen.

Alles in 1 pakketten zijn bijzonder interessant

Het mag na het lezen van dit artikel duidelijk zijn dat er heel veel interessante voordelen verbonden zijn aan een alles in 1 pakket. Wanneer je, met andere woorden, nog over allemaal losse diensten bij verschillende providers beschikt, is het altijd interessant om deze te bundelen in één pakket. Zo wordt je voorzien van een aanzienlijk financieel voordeel, kan je rekenen op een eenvoudigere communicatie en worden mogelijke problemen zo efficiënt mogelijk verholpen. Vooraleer een dergelijk pakket aan te vragen is het wel een aanrader om even de verschillende mogelijkheden op de markt met elkaar te vergelijken. Alleen op die manier kan je er echt zeker van zijn dat je op het einde van de rit kiest voor het beste en tevens ook financieel interessantste alles in 1 pakket op de markt.